Søk i denne bloggen

Følgere

onsdag

Pelargonium og stiklinger!


I vinter har jeg hatt noen av pellisene mine stående i sydvinduet i stua og de er i fin form. Resten har stått mere kjølig og mørkt på soverommet. Det ser ut som de fleste har overlevd og bare trenger en stuss for å bli fine igjen. Da er det jo bare å lage nye planter av stiklingene!Noen velger å sette stiklingene direkte i potte med såjord og andre foretrekker å la de røte seg i vann. Jeg har hatt hell med begge metodene! Jeg kjøper de fleste av mine planter hos Anne Marie Vaa i Nisssedal i Telemark( fuchsiahagen.com). Hun har sitt eget garneri med hovedvekt på fuchsia men har etterhvert også fått et kjempeutvalg av pelargonia. Kaffen er alltid klar og hun gir villig gode råd med på veien! Kanskje er hun på hagemessa på Lillestrøm i år også!

3 kommentarer:

Parkvegens Hageglede sa...

Det begynner å ligne på vår når en er klar for klipping og stiklingstaking av Pellisene. Spennende å se om en finne rnoen fra ønskelista på Lillestrøm. Vi reiser med fly, så håndbagasjen fleier å fylles opp med både planter og stiklinger.

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Jeg setter mine i potte og setter de ned langs kanten av potten. Da røter de seg enda lettere. Også må de ligge og tørke litt før de blir stukket nedi. Så råtner ikke tuppen så lett.
Å hvor jeg gleder meg til våren og alt det grønne.
Ha en fin helg
Klem:)

anne - moseplassen sa...

Jeg synes det er litt tidlig for meg å sette pellisstiklinger, men snart, snart. (Hehe, det er jo ikke mine pelliser en gang da, det er min mors, men jeg planlegger å sette for henne)

Gøy med stiklinger :)