Søk i denne bloggen

Følgere

fredag

SNEGLEKRIGEN HAR STARTET!

Her om kvelden fant jeg 12 brune,ekle snegler på kveldsvandringen i hagen! Det er ikke så mange,jeg vet at folk kan finne mye mere enn det på sine runder. Tanken på at sneglene kan legge opp til 400 egg i løpet av sesongen gjør at jeg er glad for hver eneste jeg kan ta livet av! Selv drukner jeg de i saltvann men håper også at min nye hagevenn piggsvinet vil forsyne seg! Det viktigste er å sette i gang nå mens det enda bare er starten på sesongen! Har noen gode tips  til sneglekrigen er jeg veldig takknemmelig!

7 kommentarer:

Bille sa...

Å, så søt den er! not! Leste et sted om å strø fersk kaffe på bakken, sikkert som å kante bedet med en stripe, evt rundt de plantene du er mest redd for. Har ikke prøvd det selv, ser bare en håndfull (hmph) snegler i løpet av sesongen så jeg har nok hjelpere i det skjulte.

Madam Bæk sa...

Jeg har gudskelov ikke set den type snegl i haven i år - endnu :-)

Anonym sa...

Ja øv øv øv - jeg hader dem, har netop undet de første i min have i dag. Jeg har ikke noget vidundermiddel, bare skal du vide, vi er flere i kampen, her er ingen nåde!
DØD over Iberiasneglene!

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Da jeg begynnte med hage for ca 10 år siden var det bare fryd og gammen og ugress. Så kom sneilene og så kom rådyrene:( Jeg syns det holder lenge med ugress. Plukket 100 sneiler i går kveld.
Ønsker deg en strålende uke
klem:)

stallnilsen sa...

Æsj.... disse ekle sneglene, selv om de jo e søte, håper du blir kvitt dem, Lisbeth :O)

Anonym sa...

Vi har "leopardsnegle" i hagen og den spiser iberiasneglen.
Leste på nettet at barfrosten ser ut til å ha tatt knekken på mange av iberiasneglene.
Er ute hver kveld og ser etter snegler, har så langt funnet 1-2 til dagen.
Ha en fin mandag. :O)

Hjertedamas blogg sa...

Har mange av dem selv, og tror ikke på hverken lepard snegler eller barfrost. jeg liker ikke snegler, ferdig med det:DDD Jeg har en stor bøtte med vann og veisalt, og så går jeg rundt i kveldinga med skuffe og såade og fanger dem og legger dem i bøtta. Noen dager senere, tar Gubben og tømmer bøtta direkte i stakekummen. Veisalt rundt tomtegrensa er også greit. Ser ut som en kirkegård etter en stund, men så lenge de ikke kommer inn til meg, så spiller det ingen rolle. ellers tror jeg på det med å unngå kompostbinger, fuktighet og store blader. Regner med at det kan ta flere år, før jeg har vunnet denne krigen. Håper jeg!!!!!!!! At jeg vinner, mener jeg:DDD klemz Grethe
Duften av roser