Søk i denne bloggen

Følgere

onsdag

GULT ER KULT!

For de fleste av oss er nok løvetann stort sett bare ugress! Allikevel stråler de med sin skinnende gulfarge og lyser opp i landskapet. Jeg synes de er vakre men de behøver ikke ta over hele gressplenen! Som nytteplante kan den brukes i salater,både det gule på blomsten men også bladene når de er små! Men det beste av alt er kanskje å lage vin av blomstene?
Her er oppskrift på Gro`s løvetannvin ,ca 5 liter ferdig vin:
4 liter vann
1 3/4 kg sukker
3 liter løvetannhoder,bruk bare blomsten.3 usproytede sitroner.

Legg blomstene i en plastbalje, kok opp vannet og hell det over blomstene. La dette stå i 3 døgn. Sil så bort blomstene.Ta ut kjernene på sitronene og del de i skiver og tilsett sammen med sukkeret. Legg på lokk men ikke for tett!La det stå i 3 uker eller til det har sluttet å gjære.
Hell over på vinballong og sett på gjærlås. La stå i romtemperatur i minst et år før der tappes på flasker. Lykke til!

4 kommentarer:

Bille sa...

Det der høres spennende ut, har hørt om løvetannvin, men aldri tenkt på at jeg kan lage selv. Hvordan smaker det egentlig? Litt sent for meg i år siden det (forhåpentligvis) blir vrient å finne så mange løvetannblomster i feriehagen neste gang jeg skal dit. Men nå har jeg ihvertfall oppskriften. Takk for den! :-)

stallnilsen sa...

Løvetannen er ikke kommet med blomst her hos oss i nord, men den kommer nok , sant du sier at den lyser så fint opp,
Har hatt store problemer med og legge inn kommentarer på bloggene hos mine bloggvenner de siste dagene, men nu ser æ at det går fint. Lisbeth

hageglad sa...

Til Bille! Vinen smaker søtt og av sommer! Den er verdt å vente på!
Til Stallnilsen! Den lyser nok opp hos deg snart også! Hege

anne - moseplassen sa...

Løvetann er vakkert. Og jeg synes en løvetannplen i blomst er finere enn en uten, faktisk! Men såklart, når det ikke er gult-i gult av blomster, så er jo ikke løvetannplenene så fine. (jeg skulle forresten gjerne hatt et alvårdsord med den gjøken som fant på konseptet grønn plen, kjeeedelig!)