Søk i denne bloggen

Følgere

onsdag

MYNTESUKKER OG KJÆRLIGHETSSALT!


J

Jeg har vært heldig, for selv om det har vært noen kuldegrader om natten har det ikke gjort noe skade på mynten og heller ikke på noen av de andre urtene. Så i dag har jeg plukket inn mynte og lagd myntesukker. Dette er deilig i te eller for eksempel i en mojito! Der er så enkelt som å putte blader fra noen kvaster mynte sammen med sukker i en hurtigmikser og kjøre det noen omganger der. Jeg legger det til tørk noen dager før jeg legger det på glass. Både sukker og salt er fint til å konservere urter, så hvorfor ikke prøve å lage urtesalt også? Feks "Kjærlighetssalt" av løpstikke! Samme enkle fremgangsmåte og veldig hyggelig å ha det på fine glass, sette etikett på og ha som gave til en matglad venn!

7 kommentarer:

marit´s,,, sa...

Det tror jeg må prøves hvis det er så enkelt ,nam det må jo være godt i te og det kan jo bli små fine julegaver.
Takk for tipset ,klem Marit.

Maria sa...

Enig med Marit- bra tips! tror jeg skal lete opp litt peppermynte i hagen til mine foreldre og prøve dette.(har ikke noen hage som er "oppe og går" selv ennå) Hvordan tørker du sukkeret egentlig? Legge det utover bakepapir på rist?
Skal bli spennende!
Ha en fin kveld!
Maria:)

Parkvegens Hageglede sa...

Hjertelig takk for tipset. Jeg har masse mynte, så dette skal jeg jammen prøve.
Ønsker deg ei fortsatt fin uke!

hageglad sa...

Hyggelig at dere likte tipset! Maria,jeg har lagt det til tørk på et fat og satt det på et vartmt sted. Det er lurt å røre litt i det innimellom for å unngå at det klumper seg. En fin uke til dere alle! Hege

Mia sa...

Ja, så klart det borde jag gjort. Ska försöka komma ihåg dina fina tips till nästa år, løpstikkesalt hade ju vart prima att haft men nu är den vissnad...
Ha ett fint veckoslut :)

Anonym sa...

Så spennende! Det her må jeg huske!
Mine urter gikk fløyten fordi de sto ved siden av gresskarplanter som ble invadert av de ekleste kryp jeg kan minnes. Så ikke noe på urtene, men de gikk i dragsuget likevel. Turde ikke ta sjansen.
Klem :)

Inger Marie sa...

Hei:) Så bra tips! urtene står fint ennå...så jeg må nok ut å plukke litt:)
God kveld til deg:)