For de fleste av oss er nok løvetann stort sett bare ugress! Allikevel stråler de med sin skinnende gulfarge og lyser opp i landskapet. Jeg synes de er vakre men de behøver ikke ta over hele gressplenen! Som nytteplante kan den brukes i salater,både det gule på blomsten men også bladene når de er små! Men det beste av alt er kanskje å lage vin av blomstene?
Her er oppskrift på Gro`s løvetannvin ,ca 5 liter ferdig vin:
4 liter vann
1 3/4 kg sukker
3 liter løvetannhoder,bruk bare blomsten.3 usproytede sitroner.
Legg blomstene i en plastbalje, kok opp vannet og hell det over blomstene. La dette stå i 3 døgn. Sil så bort blomstene.Ta ut kjernene på sitronene og del de i skiver og tilsett sammen med sukkeret. Legg på lokk men ikke for tett!La det stå i 3 uker eller til det har sluttet å gjære.
Hell over på vinballong og sett på gjærlås. La stå i romtemperatur i minst et år før der tappes på flasker. Lykke til!
4 kommentarer:
Det der høres spennende ut, har hørt om løvetannvin, men aldri tenkt på at jeg kan lage selv. Hvordan smaker det egentlig? Litt sent for meg i år siden det (forhåpentligvis) blir vrient å finne så mange løvetannblomster i feriehagen neste gang jeg skal dit. Men nå har jeg ihvertfall oppskriften. Takk for den! :-)
Løvetannen er ikke kommet med blomst her hos oss i nord, men den kommer nok , sant du sier at den lyser så fint opp,
Har hatt store problemer med og legge inn kommentarer på bloggene hos mine bloggvenner de siste dagene, men nu ser æ at det går fint. Lisbeth
Til Bille! Vinen smaker søtt og av sommer! Den er verdt å vente på!
Til Stallnilsen! Den lyser nok opp hos deg snart også! Hege
Løvetann er vakkert. Og jeg synes en løvetannplen i blomst er finere enn en uten, faktisk! Men såklart, når det ikke er gult-i gult av blomster, så er jo ikke løvetannplenene så fine. (jeg skulle forresten gjerne hatt et alvårdsord med den gjøken som fant på konseptet grønn plen, kjeeedelig!)
Legg inn en kommentar