Søk i denne bloggen

Følgere

fredag

TIL DEG SOM ELSKER BASILICUM!

En ypperlig måte å skaffe seg mere av denne fantastiske urten på nå er å ta stiklinger av en plante du allerede har eller en fra grønnsaksdisken. Knip av stilken over et bladpar og kutt deretter stilken rett under et bladfeste. Når den får stå i et glass vann røter den seg på kort tid, ca 5-6 dager! Planten du tar stiklinger fra vil forgrene seg og bli frodig og fin!

Pesto lager du enkelt i en foodprocessor av
20 gr pinjekjerner
1 bunt basilicum
2 hvitløksbåter
1 dl revet parmesan
1.5 dl olivenolje
salt
pepper

Rist pinjekjernene gylne i en tørr stekepanne. Ha dem i en foodprocessor sammen med basilicum og parmesan.Sett i gang maskinen og ha oljen i. Kjør til jevn masse og smak til med salt og pepper.
GOD HELG TIL ALLE!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Dette skal jeg prøve for nå har jeg så mye basilicum som burde høstes. Jeg pleier å tørke endel men det er begrenset hvor mye en trenger av det.

Ha en fin helg ,Marit.

Kari sa...

For et supert tips, det skal jeg jammen meg prøve :)