Søk i denne bloggen

Følgere

mandag

BRENNESLE - TVERS IGJENNOM SUNN!!


Der det vokser brennesle er det  næringsrik, nitrogenholdig jord. Nesle inneholder mer jern enn spinat og er også rik på A og C vitamin. Av nesle kan man lage et fantastisk gjødselvann og den nydeligste suppe. Ta på hansker og gå ut og  sank noen fine, nye skudd!

Til neslesuppe  hakker du en gul løk og surrer den  blank i meierismør.Tilsett 5 dl nesleskudd og la det surre til det faller sammen. Ha i en spiseskje hvetemel og nykvernet pepper. Rør godt og tilsett hønsekraft og en stor fløteskvett, tilsammen 2 liter. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og nyt verdens beste og sunneste suppe! Det går fint an å bytte ut noe av neslen med skvallerkål. Så blir du kvitt litt av ugresset!

Til gjødselvannet er det ikke så viktig å plukke  de unge skuddene. Ta det du finner og putt det i en dunke og fyll på med vann til det dekker det grønne. Dette skal stå å modne en uke, helst to. Når det lukter møkk er den ferdig. Spe ut  en del neslevann med ti deler vann og bruk som gjødsel. Kan også benyttes som middel mot lus på roser i en mer konsentrert blanding!

6 kommentarer:

New Dawn sa...

Takk for oppskrift, skvallerkål har jeg rikelig nok av så det skal holde til mange liter med suppe.
Nydelig collage du har i bloggen :-)

Grethe 'gyldenlakk' sa...

Har ikke forsøkt neslesuppe, det er noe med dette "sviende".... men såklart blir jo det borte i suppa. Har rensket bringebærrader for herligheten idag, men nesla ligger i komposen....
Men likevel.... Fint med tips!

stallnilsen sa...

Takk for oppskriften, har aldri smakt det før, men skal prøve det. Lisbeth :)

adama sa...

Takk for oppskrift. Har prøvd å lage neslesuppe tidligere, men denne oppskriften har jeg ikke prøvd før. Skvallerkål er vel noe de fleste har nok av, så vi har i teorien nok til både supper og salater i lang tid ;-)

Elisabeth sa...

Nesle er helt klart en veldig nyttig urt som "alle" har i hagen. God å spise (neslepesto bl.a), og ikke minst, supert til gjødsel :)

hageglad sa...

Neslepesto høres gøy ut å prøve, ellers håper jeg at suppa smaker til de som prøver seg! Takk for hyggelige tilbakemeldinger! Hege