En ypperlig måte å skaffe seg mere av denne fantastiske urten på nå er å ta stiklinger av en plante du allerede har eller en fra grønnsaksdisken. Knip av stilken over et bladpar og kutt deretter stilken rett under et bladfeste. Når den får stå i et glass vann røter den seg på kort tid, ca 5-6 dager! Planten du tar stiklinger fra vil forgrene seg og bli frodig og fin!
Pesto lager du enkelt i en foodprocessor av
20 gr pinjekjerner
1 bunt basilicum
2 hvitløksbåter
1 dl revet parmesan
1.5 dl olivenolje
salt
pepper
Rist pinjekjernene gylne i en tørr stekepanne. Ha dem i en foodprocessor sammen med basilicum og parmesan.Sett i gang maskinen og ha oljen i. Kjør til jevn masse og smak til med salt og pepper.
GOD HELG TIL ALLE!
Dette skal jeg prøve for nå har jeg så mye basilicum som burde høstes. Jeg pleier å tørke endel men det er begrenset hvor mye en trenger av det.
SvarSlettHa en fin helg ,Marit.
For et supert tips, det skal jeg jammen meg prøve :)
SvarSlett