Søk i denne bloggen

Følgere

onsdag

MYNTESUKKER OG KJÆRLIGHETSSALT!


J

Jeg har vært heldig, for selv om det har vært noen kuldegrader om natten har det ikke gjort noe skade på mynten og heller ikke på noen av de andre urtene. Så i dag har jeg plukket inn mynte og lagd myntesukker. Dette er deilig i te eller for eksempel i en mojito! Der er så enkelt som å putte blader fra noen kvaster mynte sammen med sukker i en hurtigmikser og kjøre det noen omganger der. Jeg legger det til tørk noen dager før jeg legger det på glass. Både sukker og salt er fint til å konservere urter, så hvorfor ikke prøve å lage urtesalt også? Feks "Kjærlighetssalt" av løpstikke! Samme enkle fremgangsmåte og veldig hyggelig å ha det på fine glass, sette etikett på og ha som gave til en matglad venn!

fredag

NÅ ER DET LEGGETID!!!!




I fjor forsøkte jeg i beste Claus Dalbystil å sette tulipanløker i krukker, men med nokså dårlig hell. De fleste av løkene råtnet til tross for at de sto ganske beskyttet vinteren igjennom. I år har jeg kjøpt noen pakker med villtulipaner, "Tulipa sylvestris"og de skal jeg plante direkte i jorden på noen litt "uforutsigbare" steder, dvs ikke i blomsterbedene. Er det villtulipaner så er det villtulipaner! Regner med at jeg glemmer hvor jeg har satt dem og får en fin overraskelse til våren!

GOD HELG TIL ALLE SOM TITTER INNOM!

SOM MAN SÅR HØSTER MAN..

Hvert år legges det planer for hva jeg skal dyrke i hagen av blomster og grønnsaker. Noe lykkes og andre ting lykkes ikke! I år har jeg dyrket urter, gulrøtter og redikker i pallekasser. Det tror jeg selv var en ok måte å holde sneglene under kontroll på. Tomater og chili har stått i drivhuset. Jeg har også hatt noen tomaterplanter på verandaen og det ser  ut som det ikke har spilt noen rolle om de står ute eller inne.  Lurer på hva slags erfaring andre tomatdyrkere har med det? Chiliene kom sent, men til gjengjeld gir de mange frukter, og som i fjor setter de enda knopper og jeg regner med at de vil holde gående lenge enda. Grønnkål og purre skal få lov å stå gjennom vinteren. Purren får så nydelige blomster andre året så det har jeg tenkt å få til nå. Grønnkålen kan jeg høste blader av gjennom vinteren hvis den ikke blir borte under snøen. Og mens snøen daler kan jeg igjen planlegge hva jeg skal så neste vår!



Posted by Picasa