Aronia eller svartsurbær en en flott busk med hvite blomster om våren ,vakre høstblader og det beste av alt, nydelige sorte bær som kan høstes inn nå. Bærene er fulle av vitaminer og antioksydanter! Det sunneste er å lage råsaft , men også vin, gele, syltetøy og likør er noe av det de kan bærene brukes til. Det er med arona som med rognebær, de er best etter en frostnatt. Her hos meg har fuglene begynt å spise av dem så jeg høster de nå og legger dem i fryseren og tar det opp når det passer. Her kommer en oppskrift jeg har tenkt å prøve:
EPLE OG ARONIAGELE
3 epler
3 dl vann
3 dl aroniabær
3 dl syltesukker
Skyll epler og bær og skjær eplene i biter. Legg alt i en kjele sammen med vann og kok i ca 10-15 min til eplene er møre. Klem istykker bærene med en gaffel. Sil gjennom et klede og kok så saften med sukker. Skum av om nødvendig, kok videre et par minutter og hell over på varme glass.