Søk i denne bloggen

Følgere

onsdag

ARONIA - SVARTSURBÆR!


Aronia eller svartsurbær en en flott busk med hvite blomster om våren ,vakre høstblader og det beste av alt, nydelige sorte bær som kan høstes inn nå. Bærene er fulle av vitaminer og antioksydanter! Det sunneste er å lage råsaft , men også vin, gele, syltetøy og likør er noe av det de kan bærene brukes til. Det er med arona  som med rognebær, de er best etter en frostnatt. Her hos meg har fuglene begynt å spise av dem så jeg høster de nå og legger dem i fryseren og tar det opp når det passer. Her kommer en oppskrift jeg har tenkt å prøve:

EPLE OG ARONIAGELE
3 epler
3 dl vann
3 dl aroniabær
3 dl syltesukker
Skyll epler og bær og skjær eplene i biter. Legg alt i en kjele sammen med vann og kok i ca 10-15 min til eplene er møre. Klem istykker bærene med en gaffel. Sil gjennom et klede og kok så saften med sukker. Skum av om nødvendig, kok videre et par minutter og hell over på varme glass.

FARGESJOKK PÅ EN GRÅVÆRSDAG!



Det har regnet det meste av denne dagen også og det ser ut til at de neste dagene blir gråe også. Jeg finner litt trøst i disse resirkulerte pottene fra Søstrene Grene! De er laget av risposer, fås i tre størrelser i mange glade farger. Veldig fine å ha urtepottene i og tenk så koselig det vil være som en vertinnegave eller bare en liten gave til en god venn på en regnværsdag!

fredag

EN HERLIG DUFTRUS AV LATHYRUS !


En av de store favorittene av sommerblomster er for meg dufterter! Jeg går i en herlig rus etter å ha plukket en bukett og ingen parfyme kan måle seg med dette! Jeg skulle ønske det gikk an å fange duften og legge det i en boks og ta det frem når jeg ønsker det!

onsdag

NOK EN UTFORDRING HOS ANNE PÅ MOSEPLASSEN!

DENNE GANGEN ER DET ROSEN SOM ER I FOKUS HOS ANNE PÅ MOSEPLASSEN



I sommer var vi innom slottshagen i Malmø.En flott hage som er verdt et besøk. Mange har sikkert fulgt med på "Fredag i hagen" og det er altså her både John Taylor og Tarek Taylor har sitt arbeid. Denne slyngrosen vokste frodig i en rosebue og var et fantastisk syn! Hva den heter vet jeg ikke men det er en slyngrose og derfor valgte jeg å kalle mitt bidrag for FRØKEN "RAMBLING ROSE".Har du en rose du vil dele med andre bli med på utfordringen du også eller ta en titt på alle de fine bidragene!     http://www.moseplassen.com/

fredag

TIL DEG SOM ELSKER BASILICUM!

En ypperlig måte å skaffe seg mere av denne fantastiske urten på nå er å ta stiklinger av en plante du allerede har eller en fra grønnsaksdisken. Knip av stilken over et bladpar og kutt deretter stilken rett under et bladfeste. Når den får stå i et glass vann røter den seg på kort tid, ca 5-6 dager! Planten du tar stiklinger fra vil forgrene seg og bli frodig og fin!

Pesto lager du enkelt i en foodprocessor av
20 gr pinjekjerner
1 bunt basilicum
2 hvitløksbåter
1 dl revet parmesan
1.5 dl olivenolje
salt
pepper

Rist pinjekjernene gylne i en tørr stekepanne. Ha dem i en foodprocessor sammen med basilicum og parmesan.Sett i gang maskinen og ha oljen i. Kjør til jevn masse og smak til med salt og pepper.
GOD HELG TIL ALLE!