Søk i denne bloggen

Følgere

onsdag

GULT ER KULT!

For de fleste av oss er nok løvetann stort sett bare ugress! Allikevel stråler de med sin skinnende gulfarge og lyser opp i landskapet. Jeg synes de er vakre men de behøver ikke ta over hele gressplenen! Som nytteplante kan den brukes i salater,både det gule på blomsten men også bladene når de er små! Men det beste av alt er kanskje å lage vin av blomstene?
Her er oppskrift på Gro`s løvetannvin ,ca 5 liter ferdig vin:
4 liter vann
1 3/4 kg sukker
3 liter løvetannhoder,bruk bare blomsten.3 usproytede sitroner.

Legg blomstene i en plastbalje, kok opp vannet og hell det over blomstene. La dette stå i 3 døgn. Sil så bort blomstene.Ta ut kjernene på sitronene og del de i skiver og tilsett sammen med sukkeret. Legg på lokk men ikke for tett!La det stå i 3 uker eller til det har sluttet å gjære.
Hell over på vinballong og sett på gjærlås. La stå i romtemperatur i minst et år før der tappes på flasker. Lykke til!

fredag

SNEGLEKRIGEN HAR STARTET!

Her om kvelden fant jeg 12 brune,ekle snegler på kveldsvandringen i hagen! Det er ikke så mange,jeg vet at folk kan finne mye mere enn det på sine runder. Tanken på at sneglene kan legge opp til 400 egg i løpet av sesongen gjør at jeg er glad for hver eneste jeg kan ta livet av! Selv drukner jeg de i saltvann men håper også at min nye hagevenn piggsvinet vil forsyne seg! Det viktigste er å sette i gang nå mens det enda bare er starten på sesongen! Har noen gode tips  til sneglekrigen er jeg veldig takknemmelig!

mandag

Ja, vi elsker dette landet!






En liten hilsen til alle i dette fantastiske landet med ønske om en flott 17 mai feiring!