Søk i denne bloggen

Følgere

onsdag

Pelargonium og stiklinger!


I vinter har jeg hatt noen av pellisene mine stående i sydvinduet i stua og de er i fin form. Resten har stått mere kjølig og mørkt på soverommet. Det ser ut som de fleste har overlevd og bare trenger en stuss for å bli fine igjen. Da er det jo bare å lage nye planter av stiklingene!Noen velger å sette stiklingene direkte i potte med såjord og andre foretrekker å la de røte seg i vann. Jeg har hatt hell med begge metodene! Jeg kjøper de fleste av mine planter hos Anne Marie Vaa i Nisssedal i Telemark( fuchsiahagen.com). Hun har sitt eget garneri med hovedvekt på fuchsia men har etterhvert også fått et kjempeutvalg av pelargonia. Kaffen er alltid klar og hun gir villig gode råd med på veien! Kanskje er hun på hagemessa på Lillestrøm i år også!

lørdag

Fornemmelse av vår!




For meg er tulipaner en fornemmeslse av vår selv om de kan kjøpes nesten hele året.
De gir den spesielle gode følelsen av hva som ligger og venter på oss selv om vi en bare er midt i januar!

torsdag

Chili!





Det kommer stadig vekk blomster og frukter på chiliplantene som overvintrer i vinduskarmen! Chili er en flerårig plante, så klarer man å holde de i live gjennom vinteren kan det bli flotte planter med enda mere frukter enn første året! Om ikke klenge, ja i midten av februar, er det igjen tid for å så nye frø! Jeg bestilte mine frø av Camilla Plum i Danmark. Hun har det meste, fra de helt milde til de virkelig sterke!!! Det er bl.a en av de sterke, Chili Scotch Bonnet , som står med modne frukter nå. Hvis du ønsker å så frø fra egne chili er det bare å skrape ut frø og la de ligge litt så de tørker før du sår dem. Dekk dem med et tynt lag jord og legg plastikk over: Så settes de mørkt og varmt, ca 20 grader! Etter at de har begynt å spire bør de få stå så lyst som mulig og ikke for varmt!Hvis du vil se hvilket mangfold Camilla P har av chilifrø for salg bør du gå inn på http://www.fuglebjerggaard.dk/. I en av hennes bøker, Camillas havebog"står det meste som er verdt å vite om dyrking av chili..

onsdag

"FRØKEN ISROSE" ER MITT BIDRAG TIL KONKURANSE HOS MOSEPLASSEN!




En formiddag jeg skulle skrape vinduene på bilen var de dekket av vakre isroser! Jeg blir alltid fasinert av hva naturen viser av små og store kunstverk og vil at dette skal være mitt bidrag til årets FRØKEN FROST hos www.Moseplassen.com.

fredag

Det er din dag i dag!



Den utrolig vakre damen på dette bildet er min mor og i dag fyller hun 80 år!

GRATULERER MED DAGEN!!!!!!!!!!!!!

torsdag

Sette løk i januar..!


Vet ikke om det er noen med erfaring på det å sette løk nå i januar men jeg hadde noen allium og krokusløker liggende som jeg ikke fikk i jorden før telen kom i fjor. Har nå fordelt dem i potter og satt de ut! Det er ikke så mange kuldegrader ute og jeg tenker at snøen som laver ned her nå vil legge seg som en lun "dyne" oppå! Da jeg kjøpte løkene på salg i fjor til ti kroner posen sa jeg til meg selv at dette er sikkert et teit kjøp for sannsynligvis kommer ikke de i jorden til rett tid! Men sånn er det med de hagegale-og til den prisen er det jo vel verdt forsøket!